Autentic sau fals

Nu stiu daca ati sesizat ca foarte multe haine din anumite colectii sunt pure imitatii ale originalelor apartinand designerilor consacrati. In momentul in care va cumparati o haina o faceti pentru ca va place sau sunteti constienti de faptul ca este o imitatie si va activati fashion radarul in cautarea unui fals perfect?

O hainuta cu personalitate in care ne sta bine consider ca e mult mai pretioasa decat o copie. Care e ideea? Atunci cand cauti sa-ti cumperi copii ale unor haine pe care poate nu ti le permiti, cam dispare amprenta proprie. Si asta pentru ca vrei sa ai acel ceva si te pacalesti putin, iti faci iluzii. Daca este o copie (poate nici nu stii) si o cumperi pentru ca pur si simplu iti place si nu urmaresti un scop anume, sa ai un obiect care imita altceva, e admisibil. Dar ca sa zici ca iti cumperi lucrul acela pentru ca tu stii ca este o copie, oficial te poti numi ingamfat, infatuat, increzut, megaloman, fudul sau cum vrei tu sa-i zici, e acelasi lucru.


Ca si calitate a materialelor, a executiei nu exista termen de comparatie. Este greu sa imiti calitatea, sa transpui pretiozitatea intr-un buget mult mai scazut. E adevarat, brandul are greutate, costa, dar totul se lucreaza cu o precizie milimetrica pentru ca "dascalii" modei nu-si permit sa faca haine doar de dragul de a le face si de a avea ce sa vanda. Pentru ei aspectul si calitatea produsului fac parte din acelasi pachet.

Cat despre originalitate in fals, nu cunosc notiunea. Daca e un fake, uneori se incearca schimbarea unor elemente ca sa nu semene in totalitate si cam asta ar insemna pentru unii "originalitatea" in fals. Care nu exista...asa ca...in orice faceti cautati in voi inspiratia si apoi mergeti in directia dezvoltarii acesteia. Ca si intr-o ecuatie, exista mai multi termeni, iar in final se ajunge la solutie.

Comentarii

Postări populare