Prietenia
Nimeni nu stie unde, cum si de ce incepe, cand si de ce se termina sau daca a existat cu adevarat. Prietenia a inceput sa semene din ce in ce mai mult cu un mit.

Patru consoane, 5 vocale. La prima vedere, un cuvant consistent. Daca incepi o analiza mai profunda, lucrurile parca devin incetosate.

Incepi sa te intrebi daca chiar stii ce inseamna macar notiunea de prietenie, daca ai gustat din ea si de cate ori si daca a fost real sau doar in imaginatia ta, pentru ca mintea este atat de trufasa incat te poate induce in eroare si poate crea serioase conflicte intre Tine si tine.

Ce, nu-mi zice ca cea mai gustoasa cearta nu a fost cea cu tine! Nu te-as crede. Te poti infrupta din ea in permanenta pentru ca e nesfarsita.

Oare cel mai bun prieten al omului e chiar el insusi? Nu ne-am putea fi dusmani? Pentru ca ne schimbam atat de des si ne cunoastem atat de bine slabiciunile, incat ne-am putea face rau mai mult decat oricine altcineva. Dar, cum noi vrem sa fim buni, ii lasam pe altii sa o faca. Pe...prietenii nostri. Cum??? Imposibil ai zice! Prietenii sunt acele minunate fapturi care sunt alaturi de tine mereu, iti vor doar binele si ar face orice pentru fericirea ta. Chiar crezi asta? Bine, poate se intampla sa ne raneasca, dar sigur nu in mod voit. Hmm... Bun. Omului nu-i place singuratatea, se teme de ea ca de dra....goste. Intalneste cateva persoane, cu care apoi iese, vorbeste, le asculta, le da sfaturi, iar dupa o perioada pretinde ca le cunoaste si tocmai asta e motivul pentru care se inteleg asa grozav si sunt prieteni. Aici am vrut sa ajung. Daca te intreb cine esti, o sa-mi zici ca nu stii nici tu prea bine, mai ai multe de aflat despre tine, esti intr-o continua evolutie si nu te cunosti in totalitate. Aha deci. Dar uite pentru ce sunt buni prietenii. Ei te cunosc!!!

Avem 10 degete la maini. Bine, uneori pot fi si exceptii si atunci ne imaginam doar. Daca ar trebui sa ni se taie cate un deget pentru fiecare prieten (adevarat) din viata, cu siguranta ne-ar mai ramane cel putin o mana. Si cu o mana tot ne-am descurca.

Cunostinta, companie, amic, tovaras, prieten. Cam asta ar fi ierarhia. Fiecare categorie, pe rand, poate fi insotita de urmatoarele: de iesit, de baut, de pierdut timpul, pur si simplu, de suflet. Ah, nu, cea din urma poate fi insotita doar de prieten. El e cel care iti alina sufletul si te asculta cand ai nevoie, oricand, la orice ora.

Prieteni iti sunt aceia care atunci cand au pe cineva, isi fac timp sa te vada intre 2 cafele si-o pauza, nu se multumesc sa te vada doar in poze si sa iti citeasca gandurile pe diverse site-uri personale, nu iti impartasesc secretele in medii virtuale, ci vor sa te priveasca, sa iti auda timbrul vocii, sa-ti simta parfumul, sa vada cum pupilele ti se dilata atunci cand iti povestesc o grozavie.

Prietenia, ca si iubirea, a devenit un cuvant rostit de multi cu foarte mare usurinta. Bine, aici conteaza si sistemul de referinta al fiecaruia. Un om banal, blazat se multumeste si atrage lucruri si oameni asemeni lui si e in stare sa-l numeasca prieten pe orice trecator care-i zambeste frumos si care il ajuta sa se ridice daca se-ntampla sa se impiedice si sa cada si pleaca mai departe. Ei bine, prietenii daca te ajuta, nu pleaca mai departe, iti raman alaturi, asteptand sa se iveasca ocazia in care sa iti poata fi utili si sa te sprijine.

Un prieten anticipeaza, desluseste starea ta de spirit, nefiind nevoie sa-i spui prea multe, o simpla privire si deja stie prin ce treci.
Comunicarea in prietenie este esentiala, e temelia acesteia. Adevaratii prieteni isi vorbesc fara cuvinte.

Desigur, mai exista si prieteni in adevaratul sens al cuvantului. Poate sunteti norocosi si dati peste ei.:)

Comentarii

Postări populare