Back to basics. Back to us


De cand nu am mai primit prin posta o scrisoare scrisa de mana? Preferam sa ne trimitem mail-uri. De cand nu am mai cautat raspunsul intrebarilor noastre in carti? Preferam sa rezolvam totul printr-un search rapid pe net. De cand nu am mai mancat in tihna ceva preparat de noi, fara sa ne gandim la diverse lucruri si fara sa facem altceva? Preferam sa dam iama in fast food-uri.

Ne folosim toti de aceleasi intrumente cu scopul de a ne usura munca si totusi ne plangem ca suntem plictisiti si ca nu mai avem timp. Oamenii spun adesea ca nu mai au timp, dar adevarul e ca nici nu
l-au avut vreodata. Timpul insa ii are pe ei prizonieri.

Intr-o societate in care ritmul de progres al tehnologiei este intr-o continua crestere, lucrurile esentiale devin din ce in ce mai demodate si uitate. Omul ii este recunoscator tehnologiei pentru ca aceasta i-a usurat viata, doar ca nu vede ca usor, usor devine si el un soft.

Tehnologia nu are sentimente, este ceva de care te folosesti pentru a-ti usura munca. Asa procedeaza si foarte multi oameni! Se privesc ca pe niste masinarii de care se debaraseaza cu usurinta atunci cand nu le mai sunt folositoare sau apare un alt model mai performant.

Naturalul e tot mai inlocuit cu artificialul, de la comportamentul omului, infatisarea sa, pana la mediul in care traieste. Vrem noi oamenii sa devenim niste roboti? Sa avem cateva setari si atat? Parca nu suntem departe de aceasta perspectiva sumbra. Cati oameni nu au facut din viata lor un altar muncii, implicit banilor?

Si relatiile dintre oameni s-au degradat. S-au indepartat de ei si apoi si de ceilalti. Au uitat sa isi bucure sufletul cu lucrurile frumoase, le-au modificat tot mai mult pana le-au adus la stadiul de automatisme.

Lucrurile care nu se pot cumpara cu bani ne fac cu adevarat fericiti. Aveti parte de aceste „lucruri”?

Comentarii

  1. Ai foarte mare dreptate, ai zis ca oamneii au facut din viata lor un altar al muncii si al banilor! Asta asa este..dar daca nu faci si acest "altar" nu stiu in ce masura vei putea duce o viata "mai" buna!
    Lumea evolueaza nu putem stopa evloutia si nici sa o redresam pe alte cai mai "naturale" sa zic asa..vom contiuna sa ne schimbam infatisarea si tot ce e natural in jurul nostru pana vom ajunge sa uitam cum arata acest natural!

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarul e ca din pacate banii joaca un rol important chiar si atunci cand nu vrei sa le fii sclav si vrei sa faci lucruri frumoase.nu poti de ex sa calatoresti, sa faci tot felul de proiecte daca nu ii ai. Si zici f. bine ca la un moment dat oamenii vor uita cum arata acest natural. Si asta e trist, nu?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare