Feel good!

Sunt momente in viata in care mai calcam cu piciorul in groapa necazurilor si atunci, unele persoane care vor sa ne sprijine si sa ne ridice moralul ne spun sa nu mai fim tristi pentru ca altii trec prin necazuri mai mari. Oare gandirea asta e sanatoasa? Simte-te mai bine gandindu-te ca altora le merge mai rau decat tie? Nu pot sa cred ca uneori putem fi atat de meschini incat sa ne cladim starea de bine pe ideea ca altora le merge si mai rau.

Pana la urma intamplarile mai putin placute din viata noastra au rolul de a ne modela, de a ne face sa invatam ceva si sa devenim mai puternici, mai intelepti. Trebuie sa ne raportam la problemele noastre, nu la ale altora pentru ca asa nu vom rezolva nimic. Comparandu-ne iarasi nu rezolvam nimic, asa cum putem spune ca unora le merge mai rau, la fel de usor putem afirma ca altora le merge si mai bine si atunci ce facem? Ne intristam sau devenim depresivi? Daca ne-am detasa de probleme si le-am privi ca pe niste prieteni mai duri, care ne spun foarte direct unde gresim, ne-ar fi mult mai usor. In orice lucru rau exista si ceva bun.

Stirile pline de tot ce e mai rau pe lumea asta vor sa ne arate ca altii o duc mai rau ca noi, sa ne induca o stare de bine si normalitate incat lucrurile negative, lucrurile cu o doza de agresivitate crescuta sa ni se para obisnuite la un moment dat. Si chiar daca pe moment avem impresia ca nu suntem chiar atat de loviti de soarta, cum ar spune unii, desi soarta ne-o facem noi, starea noastra de spirit este tot proasta. Asa ca aici trebuie schimbat ceva, la modul de a gandi si de a ne raporta la tot ce ne inconjoara. Bunatatea, linistea, bucuria, dreptatea, sinceritatea ne sunt buni aliati atunci cand vrem sa schimbam ceva.

Simte-te bine pentru simplu fapt ca existi, ca poti respira, ca poti citi acum aceste randuri, ca poti asculta muzica ta preferata, ca te poti plimba, ca poti simti iubirea intr-o imbratisare, ca poti simti caldura soarelui si lasa deoparte celelalte lucruri. De ce sa te concentrezi asupra lor cand poti face invers?

Alege sa te simti bine!

Comentarii

Postări populare