Sa schimbam lumea

Va propun sa schimbam lumea. Cum? Extrem de simplu! Gandind. Da, gandind. Gandul este o forta imensa, una dintre cele mai puternice arme pe care omul o poseda, desi de cele mai multe ori nu este constient de acest lucru.

Orice a fost intai un gand.

Oamenii acorda o foarte mare atentie aspectului fizic, isi modeleaza corpul, incearca sa manance cat mai sanatos, dar foarte putini sunt aceia care se ocupa si de sanatatea lor mentala. Ideal ar fi sa consumam zilnic o portie de salata de ganduri, ganduri pozitive.

Un exemplu care va poate arata cat de importanta este puterea gandului este experimentul facut de Emoto Masaru. El a pus apa in cateva vase ( apa pe care a inghetat-o) si timp de cateva luni a adresat unora cuvinte de iubire, multumire, fericire, iar altora cuvinte de ura, nemultumire, tristete. La finalul acestui experiment rezultatul a fost unul uimitor. Bolurile cu apa care au fost incarcate cu cuvinte pozitive au capatat forma unor cristale, iar cele care au fost incarcate cu cuvinte cu valenta negativa erau diforme.

Avand in vedere ca noi suntem 70-90% apa, imaginati-va ce impact au asupra corpului nostru si al mediului care ne inconjoara gandurile pe care le avem.

Mintea noastra nu sta locului nicio clipa asa ca aveti grija cu ce o hraniti.

Gandul este cea mai puternica unealta cu care ne putem sculpta si cu care putem crea lumea.

Avand in vedere ca inca de cand ne-am nascut gandirea ne-a fost modelata de catre tot felul de factori, familie, societate, media, ar trebui pe cat posibil sa nu incercam sa gandim "lucrurile" importante, ci sa le simtim, sa le traim.

Manipularea este prezenta peste tot in jurul nostru, miliarde de mesaje subliminale ne bombardeaza creierul la fiecare secunda. Gandirea e sanatoasa cand nu ne-a fost modelata, cand porneste de la simtire.

Sentimentele se oglindesc in ganduri, atunci cand gandurile sunt curate, clare, cand simtirea este congruenta cu gandul.

Indemnul meu este sa ganditi bine!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare