Iti alegi tu meseria sau te alege ea pe tine?

Cand sunt mici, oamenii mari vorbesc cu sufletul si el mereu ii aproba. Isi doresc sa fie ba mecanici, ba tamplari, strungari, vanzatori in piata, gunoieri, soferi sau poate chiar electricieni, musafiri, ascultatori, tamaduitori, etc cele din urma nefiind de fapt meserii, fapt care nici ca ii intereseaza prea tare atunci. Nici macar pentru o secunda nu vad alegerea uneia dintre aceste meserii ca fiind rusinoasa.

Si totusi, cu timpul, cand intrebi copiii mici ajunsi mari ce meserie ar prefera sa aiba, aproape de fiecare data iti vor pomeni de doctori, avocati, profesori, staruri de cinema, pictori, inspectori, cantareti, preoti, politisti, detectivi, vedete, dive, megastaruri...

Predilectia catre meseriile cele mai dorite in perioada copilariei precum cea de doctor, ascultator, tamaduitor, poate arata dorinta sufletului, cu care sigur ne nastem toti, aceea de a ajuta.


Cand inca avem varsta de-o cifra, simtim din suflet ca vrem sa-i ajutam pe cei din jur sub orice forma.

Nu ne-ntrebam deloc cum facem asta, stim ca putem si-atat, ne este suficient.

Mai trec si anii si ne gandim ce ne doream sa fim atunci cand eram mici si ne-amintim exact, cu drag, zambind, cu un suras vioi in coltul gurii. Ne-amuza copios sinceritatea dorintelor si ne uitam acum la noi... gasim copiii mari, in brate cu-alte meserii, diametral opuse. E oare congruenta-n noi? De ce-am ajuns aici?


Ce poate fi mai pur decat mesajul sufletului de copil? Si de ce rad oamenii acum de meserii fara de care lumea nu exista? E rusinos ceva in munca demna pentru trai? Poate ca nu "rusinea" te-a impins cu timpul sa urmezi o alta cale si poate-asa a fost, imprejurare. In continuare daca tu-ti doresti ce isi dorea si puiul de om din tine, analizeaza, vezi, asculta, descopera dorinta din spatele dorintei. Tamaduitor?

Tu esti... PR sa zicem. Lucrezi cu oamenii, e-un punct comun, numai ca-n meseria ta, de-acum, totu-i in graba, n-ai timp sa-ajungi la sufletul celui cu care lucrezi si sa te conectezi asa cum poate ti-ai dori.


Incepe sa te intorci la tine si fa ceea ce iti place, ce simti cu-adevarat, in fiecare zi, cu cei ce-ti ies in cale. Fa-o cu pasiune, ca pe un hobby pentru inceput si vei gasi iubire, recunostinta, implinire.


Cu mult curaj porneste in cautarea mesajelor sufletului tau!

Comentarii

Postări populare