Tu esti un om puternic?

Un om puternic are tot: iubire, intelepciune, liniste, incredere, vointa, energie, cantec in inima si sclipire-n ochi. Un om puternic este omul care intr-un moment al vietii lui se gaseste inconjurat de tot felul de ispite, de placeri, de miraje si cu toate acestea el ramane neschimbat. 

Chiar si gandul si imaginatia ii raman mute in fata posibilelor scenarii. Intre un om puternic, bani, faima, adulatie, pozitie sociala nu vom pune niciodata semnul egal. 

Ce este el de fapt? Este omul care in permanenta vrea sa se cunoasca cat mai bine si sa se infatiseze lumii asa cum e. In fiecare zi a vietii lui, si-a dorit , si-a propus si face asta in mod constient. Poate parea riscant totusi, caci lumea este poleita, poarta masti, de parca viata aici si acum, asa cum e ea, ar fi un bal mascat. 

Daca nu ai curajul sa fii tu, poate din teama de a fi judecat sau nu tocmai agreat, te temi de fapt de judecata mastilor. Te temi de fals. Atata timp cat elimini falsul din tine, al altora dispare. Nu mai exista punte de conexiune. 

Un om puternic a fost si el un om slab. Fara exceptii. Si tocmai slabiciunea l-a facut sa vada in el puietul de copac care astepta sa fie descoperit, udat si sa creasca, sa creasca si sa creasca la nesfarsit. El are vise, nu vede limite, nu cunoaste conceptul de a nu avea timp, se-crede in ce simte. 

Tu esti un om puternic? Sau ti-ai dori macar sa fii?

Comentarii

Postări populare