Leapşa de bine a ajuns la tine! 

  

  Ştii cu siguranţă vechea vorbă din popor care spune că "facerea de bine e *beep* de mamă", dar facerea de bine este de fapt datorie umană. Tu ştii că faci un bine şi nu trebuie să te intereseze absolut deloc dacă e văzută fapta, apreciată, elogiată, nu aştepţi recompense, ridicări de statui. Oricum ceea ce faci se va întoarce sub o formă la tine, de asta poţi să fii sigur. 
  
   Şi uite-aşa , pornind de la vorba din popor, mi-a venit în minte un gând: nu vreau să fiu nepăsătoare, vreau să fac bine. Vreau să mă implic cât pot de mult şi chiar mai mult decât îmi imaginez că pot. Nu vreau să mai fiu un spectator şi să renunţ aşa de uşor. 
  
  Vreau să fac bine în fiecare zi a vieţii mele şi îmi doresc ca tu să faci la fel. Şi cred (cel puţin sper) că nu e străină de tine ideea asta, aşa că observă chiar în momentul de faţă starea pe care o ai, gândurile, oportunităţile de orice fel, în special oportunităţile de a face bine. Şi dacă nu le vezi din prima, uită-te mai atent, caută-le până le găseşti. 
  
  "Facerea de bine este *beep* de mamă" este de fapt o manipulare: stai tu în banca ta şi nici măcar să nu îţi treacă prin minte intenţia de a face bine. Cu alte cuvinte, fii cât mai puţin om dacă poţi.  
  
   Atunci când vezi că cineva face ceva nu tocmai ok (chiar dacă ştii cum se zice, fiecare e răspunzător pentru propriile alegeri), parcă nu-ţi vine să stai nepasatoar şi să priveşti.  Eu una mi-aş dori să pot convinge...şi da, ştiu că sunt şi oameni care cu toate argumentele din lume tot pe-a lor o ţin. 
  
   Şi mai ştiu totuşi că o sămânţa aruncată pe un pământ arid poate are noroc de câţiva stropi de ploaie şi prinde rădăcini. Cred că e de datoria noastră, a ta, a mea, ca atunci când simţim că putem face un bine real oamenilor, animalelor şi oricăror altor vietăţi să nu fim nepăsători, ci să acţionăm, să ne implicăm, să ne exprimăm opinia, cu riscul de a fi cicălitori. 
  
   Milioane de informaţii inutile şi chiar negative ne bombardează la propriu în fiecare moment al zilei, aşa că pe principiul c-ar trebui să existe un echilibru, haideţi să echilibrăm balanţa şi să aruncăm în toate direcţiile cu gânduri bune, de compasiune, de înţelegere, de iubire, să dăm tot ce e mai bun din noi şi să nu ne gândim în mod egoist doar la propria persoană. Oricum nu are cum să-ţi fie bine dacă în jur nu e bine. 
  
   Să fim oameni, să devenim conştienţi de natura noastră şi de calităţile nobile ale sufletului nostru şi să nu ne lăsăm descurajaţi de anumite persoane care pot fi contra. 
  
   Ştiu că suntem mulţi şi mai ştiu că împreună suntem mai echilibraţi. Tot ce trebuie e să crezi în tine şi în adevăratele valori. 
  
   Să te laşi ghidat în viaţă pe cât posibil de lucrurile bune, să le observi pe cele care te pot abate de la această cale şi să îţi vezi de drum, fără teamă, doar cu multă încredere în bine şi cu intenţia de a ajuta. 
  
   Să te gândeşti şi la nevoile celorlalţi, să îţi propui să faci vieţile mai frumoase, pe a ta a şi celor pe care îi întâlneşti în cale. Şi să nu faci departajări între cunoscuţi şi necunoscuţi, nu, ajută-i pe toţi cu aceeaşi dărnicie şi deschidere. 
  

   Trezeşte-te în fiecare dimineaţă cu gândul ăsta în minte: astăzi vreau să fac lucruri bune, vreau să mă îndrept înspre bine, vreau să mă setez pe ideea de bine. 

Comentarii

Postări populare