Felul în care te iscălești îți arată cine ești

Spune-mi cum te iscălești în sufletele celor pe care-i întâlnești, ca să-ți spun cine ești.Îți așterni cuvintele cu blândețe, ai grijă să nu zgârii colile sufletului cu vârful stiloului înmuiat din neatenție în cerneala impulsului ? Ești atent la claritatea cuvintelor și la aspectul literelor? Te-ntreb doar...Știi că ele vor rămâne imprimate în biblioteca sufletului celui căruia îi vorbesti...da?

Tu cum procedezi? Faci curte sufletului sau arunci cu bolovani în interior? Îți ștergi încălțămintea pe tălpi înainte de a păși pe poarta sufletului omului din fața ta sau alegi să intri plin de noroi?

Cuvintele pot fi fagi de miere și în același timp pot fi cuțite cu lama extrem de ascuțită. Vorbește-i omului cu și din iubire, doar atunci vei putea știi sigur că nu există posibilitatea de a-i înfige un pumnal în inimă rostind vorbe grele. Căci tu le vei cerne înainte de a le da play! Gura omului uneori e așa slobodă...oho...De câte ori te gândești înainte de a vorbi ceva? Oare realizezi cu adevărat impactul pe care îl pot avea cuvintele tale?

Așa cum îți alegi hainele sau mâncarea pe care o pui pe masă, așa alege-ți și vorbele. Cu grijă, alege-le pe cele mai sănătoase. Nimic nu poate fi interpretat altfel decât ceea ce este dacă între ceea ce gândești, spui și simți există congruență. Nimic nu poate suna aiurea cât timp tu nu creezi contextul în care să existe loc pentru interpretări, așa-i?

Sufletul omului e ca o tablă pe care zilnic așterni cu creta mii și mii de cuvinte. Dacă dintr-o neatenție apeși prea tare, poți zgâria tabla și apoi, oricât de multe cuvinte frumoase ai scrie pe porțiunea zgâriată, nu o vei mai putea astupa. Oricât de mult ți-ai dori...De aceea, ai grijă cum te iscălești în sufletul celuilalt. Cu blândețe. Fii rafinat și imprimă tot ce ai mai frumos în ceilalți. Lasă amprente de iubire în urma ta. Cea mai mare tărie de caracter nu constă în a fi aspru, ci în a fi blând.

Un vechi proverb spune în felul următor: sabia are două tăișuri, dar limba are o sută. Ia aminte!


Unui om sa nu ii zici niciodata: "tu nu stii", daca tu stii mai multe, invata-l, impartaseste-i din experienta ta. Asa castigati si tu si el. 


Incearca mereu sa vorbesti constructiv. Niciodata doar de dragul de a te auzi, cu toate ca "verbalita cronica" e in mare voga. Ei bine, sunt oameni care vorbesc mai multe cu linistea lor decat ar face-o prin cuvinte. Si unii chiar le pot intelege cu usurinta "vorbele" din tacere. Si cu siguranta si tu poti. Limbajul trupului, ochii, tonalitatea vocii contin adevaratul mesaj.Vorbele pe care le folosim ne construiesc atat noua viitorul, cat si pe al celorlalti. De aceea e musai sa facem curatenie cat mai des, sa aruncam la cos cuvintele care nu ne reprezinta, care au o vibratie lipsita de iubire.

Comentarii

Postări populare