Știi să-l conjugi corect pe "a dărui"?Când îl conjugi pe "a dărui" tu spui: eu dăruiesc, tu dăruiești, el dăruiește, noi dăruim, voi dăruiți, ei dăruiesc. Dar nu asta înseamnă pe deplin a dărui. Ca să o faci complet, la urma fiecărui dăruiesc, să treci și "necondiționat".

Te înțeleg și știu că sunt momente în viața ta în care poate îți dorești măcar un feedback să primești sau o poate-o vorbă bună. Sau momente în care vrei să vezi, să simți, să ți se arate clar că pentru cineva contezi. Sunt oameni și momente, momente și oameni, iar uneori, tu ești unul dintre cei care aparent nu primește nimic. Oferi iubire, căldură, sprijin necondiționat, și asta fără vreun fel de așteptări. Prin comparație, timp de câteva milisecunde poate tânjești și tu să primești și să te bucuri ca toți ceilalți, cu toate că în sinea ta gândești că nu toți merită, dar asta nu e treaba ta.

Realizezi că tu ești acel om care poate din anumite motive trebuie să simtă bucurie și împlinire chiar și așa, fără să primească nimic la schimb, feedback, aprecieri sau poate îmbrățișări în semn de mulțumire. Fără aprecierea celor din jur, în lipsa vorbelor frumoase, ego-ul îți este sfășiat în mii si mii de bucățele..și totusi, ce trăiești tu este înălțător, căci ce poate fi mai frumos decât iubirea necondiționată, decât a oferi fără să aștepți? Și să continui să oferi chiar dacă nu primești...Asta e arta de a dărui cu adevărat, când tot ce faci, faci necondiționat.

Comentarii

Postări populare