Relația de cuplu îți e casă


Mereu am privit relația de cuplu ca pe o casă. O casă a cărei fundație contează enorm, e poate cea mai importantă...dacă este trainică, făcută cu cap și din cele mai rezistente materiale. Chiar dacă timpul a trecut și casa are ceva vechime, ea va arăta la fel de bine, fiind la fel de primitoare și de confortabilă. Important mai este și să știi încă de la bun început dacă la primul cutremur sunt șanse mari să se prăbușească sau poate să vină și taifunul împreună cu tsunamiul și urganul, plus cutremurul, și ea tot în picioare să rămână.


Desigur, contează și musafirii, pe cine primești înăuntru, cine îți calcă pragul casei. Dacă ai un oaspete care păstrează totul intact, așa cum a găsit, dacă face curățenie acolo unde tu nu ai apucat sau dimpotrivă, îți produce și ceva pagube prin casă. Mai sunt și unii musafiri care vin, dar apoi pleacă și nu se mai întorc niciodată, iar alții care mereu vor avea o camera de oaspeți liberă în casa ta, indiferent de circumstanțe.

Mai multe case îți pot plăcea și îți pot încânta ochiul, însă seara, înainte de culcare nu poți dormi decât într-una din ele. Și cu cât te îngrijești constant de ea, zilnic, cu atât mai mult îți va fi drag să te întorci în brațele ei seara, după o zi lungă. Practic tu ești cel care "locuiește" în interiorul relației zi de zi și totul depinde de alegerea ta.Ca să ai o casă, întâi de toate trebuie să știi ce vrei și de ce anume ai nevoie. Cum o vezi, cum ți-o imaginezi, cât de mare sau cât de mică să fie, unde anume sa se afle locația- centrală sau cât mai ferită de ochii oamenilor. Și cel mai important, trebuie să muncești pentru ea și să o îngrijești. Să sapi pământul, să plantezi flori în grădină, să arunci gunoiul...să nu lași să crească buruienile...

Fă un muzeu din casa ta, chiar un altar dacă poți. Fii un arhitect bun!

Comentarii

  1. Frumos spus! Dar am o întrebare: din ce materiale trebuie executată temelia pentru a fi rezistenta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din iubire in primul rand si cand zic iubire ma refer la iubire adevarata, nu atat de des intalnita asa zisa iubire care de fapt este altceva deghizat sub denumirea asta...asadar: Iubire neconditionata+Incredere. Pornind de la acestea doua cred ca poti cladi ceva frumos si trainic, ce zici? :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare