Alegerile tale sunt cele care îți vor schimba viața


 În viaţă totul se bazează pe alegeri.

Chiar şi cei care aleg să facă voia lui Dumnezeu au ales. Au ales calea aceasta, de a se lăsa abandonaţi în braţele Lui, de a fi ghidaţi.

Tot ceea ce eşti, tot ce ai făcut, absolut toate experienţele prin care ai trecut au avut la bază alegerile tale. Bune sau rele, doar tu eşti în măsură să tragi concluziile.

Trebuie să iei decizii în mod conştient şi dacă vrei rezultate noi, fă alegeri noi.

Atunci când ceva nu ne iese ne văicărim, ne necăjim şi ne dăm cu fundul de pământ. Dar dacă am lua-o în sens invers în slow motion, am vedea că au fost momente de luciditate şi semne clare, pe care dacă le-am fi luat în seamă nu am fi ajuns să facem lucrul ăla. Din încăpăţânare totuşi am zis hai că merge şi aşa, ce poate să se-ntâmple? Dar iată că nu a mers şi aşa. De ce? Pentru că era împotriva firii, a mersului firesc al lucrurilor. Râul curge într-o singură direcţie, de sus în jos. N-ai să vezi vreodată râu care să curgă de jos în sus...nu? Aşa şi cu alegerile şi întâmplările din viaţa noastră.


Există o ordine în toate. Şi dacă e haos în jurul nostru, este pentru că e haos şi în interior. Nu degeaba "fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume" este o idee perfect valabilă. Nu poţi pretinde ceva de la alţii, de la lume în speţă, dacă tu nu eşti în stare să oferi acel lucru.

În momentul în care tu alegi să fii cea mai bună versiune a ta, după puteri, inevitabil în jur se produce schimbarea. De la micro la macro. E atât de simplu!Și cu toate acestea alegem să facem totul complicat. Ne plac filmele cu enorm de multă acţiune, cu toate că ştim cam care am prefera să fie deznodământul, până acolo umplem spaţiul, că de, parcă aşa dintr-o dată ar fi prea sec.


Ne place s-o lungim, ne plac prelungirile, chiar şi-n fotbal, peste tot...de ce? Pentru că am uitat să simţim împlinirea şi bucuria pentru lucrurile bune, normale, fireşti...


Uite, de exemplu întâlneşti un om bun, alături de care poţi să construieşti ceva, care nu ţi-ar provoca suferinţă pentru că te iubeşte, te respectă, e alături de ţine necondiţionat, îţi iartă greşelile...primul impuls e să îl îndepărtezi pentru că ţi se pare că e prea nu ştiu cum...ceva nu e în regulă...şi alegi pe cineva care te dezamăgeşte şi nu te ajută să creşti şi te mâhneşti...şi ajungi să te întrebi la un moment dat de ce ţi se întâmplă asta? Ce-ai făcut rău să meriţi asta? Păi cum ce-ai făcut? Ai ales.


Da, ai ales...fix asta te-a făcut să simţi ce simţi acum, nimeni nu e vinovat pentru alegerea ta, doar tu responsabil. 


Şi uite-aşa comportamentul de acest tip se răsfrânge în toate aspectele vieţii, pentru că a alege ceva care din start dacă stai să analizezi puţin nu te duce unde ar trebui, este din frica de bine. Alegi răul pentru că nu îţi place sau nu eşti obişnuit cu binele şi de aceea nu ţi-l doreşti în viaţa ta. Pentru că îl percepi ca pe ceva toxic...


Şi astfel inima îţi e câmp de luptă ori sală de teatru...


Dacă pentru tot ceea ce am vrea să facem am cere acord divin, măcar sub forma unei întrebări, dacă nu
a unei rugăminţi, vieţile ne-ar fi altele, dar aşa, ne încăpăţânăm, noi cu mintea noastră să facem
şi de cele mai multe ori...construim un labirint fără ieşire. Ascultă-ți inima și intuiția! Așa nu vei da niciodată greș!

Comentarii

Postări populare