Diferența dintre a plânge și a te plânge
Pământul fără ploaie nu ar exista. Ploia curăță și hrănește pământul. Așa și lacrimile tale, te curăță ca apoi să ai suficient loc pentru fericire. Plânsul este o tereapie foarte bună și nu înseamnă ceva rău. Plângi și când ești fericit, dar și când ești trist. Regulă: nu te mai plânge, fă să fie bine și caută soluții să ne ridicăm unii pe alții. Fii tare atât pentru tine, cât și pentru ceilalți. În fiecare zi propune-ți să devii un om mai bun, mai liniștit sufletește, mai motivat, mai încrezător.

Știi cum să faci asta, n-ai cum să rămâi blocat în asta, tu nu ești așa, plângăcios și slab. Nu. Asta este ce preiei. Tu ești făcut din  fericire și iubire. Atât.

Dacă vezi că începi să hrănești un gând sau o stare care te adâncește în tristețe, devino conștient că poți fi bine dacă trăiești în prezent, recunoscător pentru lucrurile bune și încrezător în ceea ce îți rezervă viața. În primul rând, motivul pentru care poți fi extrem de recunoscător este unul care se întămplă chiar acum, este ceva ce faci acum. Poți citi, ceea ce înseamnă că poți vedea. Și astăzi ai deschis ochii și Dumnezeu ți-a oferit o nouă zi, o nouă șansă. De ce să te înfrățești cu tristețea? Da, sunt lucruri care te întristează pentru că te temi de ele, sunt întâmplări care dor, dar alege să nu te mai temi să le vezi, să le accepți și să le modelezi. Ceea ce ți se se întâmplă în momentul de față, chiar dacă nu e confortabil, e un Dar.

Când ne găsim singuri, ne simțim inconfortabil cu noi. Pentru că nu ne iubim și nu ne acceptăm cu adevărat. Când ne vom iubi, totul se va rezolva de la sine. Să avem sufletul deschis, să stăm de veghe în permanență până curățăm toate nivelurile. Cel mental, cel emoțional...dacă dăm curs primului gând, acesta face pui și ne trezim că nu mai avem loc și pentru gândul cel bun. Observă-ți gândurile și cultivă-le doar pe cele care te ajută să crești, pe restul lasă-le să dispară de la sine.


Comentarii

Postări populare